Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2009 10:29 - Държавната мафия
Автор: boyanov Категория: Политика   
Прочетен: 3083 Коментари: 5 Гласове:
1



Има нещо неизменно и общо между всички комунистически управления. И то е, че използвайки пропагандата се опитват да замажат очите на собствените си народи, спускайки "железни завеси" между себе си и останалия свят. Има достатъчно примери. Управлението на БСП и ДПС не правят изключение. Първите по-остри критики от ЕС бяха приети като "двоен стандарт". Оттам нататък изобщо спряха да отговарят на каквато и да било критика. Обявиха управлението си за успешно. Витиевато вмъкват "да, даа има още какво да се прави, на някои места можеше да постигнем повече" и други убийствено тъпи клишета. Това, което пише Ройтерс не е нищо ново за нас. Това, което ни липсва е увереността, че виновниците за тези престъпления срещу българския народ ще получат адекватно възмездие. Изброените в статията факти са достатъчни в една нормална държава с функционираща съдебна система да има сериозни присъди. При нас винаги лиспват достатъчно доказателства, та българския съд да издаде присъди. Следствията за зулумите винаги са срещу "неизвестен извършител". Очевидната корупция като Стойков, Николов, Батко, Братко... винаги изглежда съвсем законна в очите на сляпата, но и глуха Българска Темида. Не оставайте с грешно впечатление, че смятам всички наши съдии за корумпирани и некомпетентни. Нищо подобно и в съдебната власт (подобно на останалите) има една мафиотска структура, свързана с големите престъпници (ама наистина големите), която осигурява съдебен чадър (освен познатия ни политически) на хора като изброените. Мафията винаги търси максимална осигуровка - политическа протекция, вкарване на свои хора в законодателната власт, купуване на висши служители от изпълнителната власт, протекция от полицията и съдебен чадър. При нас мафията имаше летящ старт. Бившите структура на ДС и БКП я създадоха с достатъчно финансов ресурс, информационен потенциал и кадрово обезпечение. При такива "прекрасни" условия няма как да не стигнем до това очевидно за света и недостойно за българите място на черната овца на ЕС.
Разни политкоментатори постоянно ни обвиняват, че очакваме чудо, месия и изобщо че живеем в света на Хари Потър. Дълбоко грешат. Българите не сме чак толкова затънали в света на фентъзито. Просто осъзнахме, че от тази посткомунистическа мафиотско-кланова форма на управление не можем да излезем с нормалните за развитите демокрации средства. Няма да ни позволят да го направим. Затова българите гласуваха за Симеон, очаквайки че като външен за България фактор няма да е в "системата". Да, ама не (както казваше г-н Бочаров). Проблемът е, че българите наистина не виждаме изход от  "системата", поради което имаме толкова проблеми и толкова голям процент негласуващи. Ние нямаме нашата американска мечта. За човекът, който благодарение на труда си и усилията, които полага постига добрия социален статус. Почти всички от българските Рокфелеровци са такива благодарение на ...куфарчета(чанти) с червени пари отпреди 20 години, последващи престъпления и протекции (силови групировки, купени полицаи, магистрати и политици). Никой българин не си прави илюзия, че "Бентли", яхти, частни хеликоптери, вили на морето и по най-хубавите курорти за милиони (евра) се дължат на бизнес уменията на техните собственици. Къде е примера? Къде е българската мечта? Липсва ТОТАЛНО. Родните ни творци бълват образи на мутри, мутреси, дилъри и каква ли не човешка утайка. Да сте видяли добрия пример за подражание? Няма такъв. Олигархът Ковачки? Абсурд. Дори столетната комунистическа пропаганда не успя да сътвори съвременните идоли, които да следваме. Дори тя не можа да ги открие сред нас. Е, как да очакваме ентусиазъм у хората, надежда за нещо добро, доверие в политиците и техните обещания? Българската политика в момента няма кауза, след която да тръгнат хората. Идейното безсилие на партиите ни (порочно заченати) се изразява в използване на първосигнални послания, най-вече към страха като човешки инстинкт. То не са секири, то не са имами, каращи хората да се кълнат във Всевишния, че ще гласуват по определен начин, то не са заплахи за рязане на пенсии, възродителни процеси и всякаква политическа помия. Ясен знак за липса на политическа кауза. Много е просто. Когато работиш върху итстинктите на избирателя, значи няма как да въздействаш върху разума му. Това е нашата мила, родна, живописна, посткомунистическа и мафиотизирана политическа система.



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. haralanov - Хм...
30.06.2009 17:59
Доколкото разбирам от днешното интервю на Сидеров,нищо чудно и АТАКА да влязат в бъдещото управление,заедно с БСП и ГЕРБ.Безумието тогава ще е пълно!А Вие надявам се,че ще сте първият поздравил ме за вярната ми прогноза!Поздрави!
цитирай
2. boyanov - Ще видим, малко остана :)
01.07.2009 09:33
:) Никак не ми се ще да ви поздравявам, но ако се сбъднат мрачните ви прогнози - ще си заслужите признанието. Въреки всичко аз продължавам да мисля, че коалиция с БСП е равно на политическо самоубийство за ГЕРБ и това (поне декларативно) се разбира от неформалния му лидер. Аналогията в НДСВ е само привидна. ГЕРБ има позиции в местната власт. За първи път се явява за парламентарни избори и очевидно има план за по-продължителна политическа история, от тази на кърпичка за еднократна употреба. Колкото до АТАКА и желанието им да са балансьор... не виждам нищо изненадващо. Това е партия от същият тип като досегашния "балансьор". Всички подобни партии с ограничен електорат и тясна дефиниция за съществуването си могат да бъдат с претенции само на балансьори. Ще се различават само в методите си. Скоро там ще бъдат и Зелените (макар че май тези избори ще пропуснат влизане в парламента).
цитирай
3. haralanov - Здравейте пак...
02.07.2009 21:47
Летим със страшна сила към моите политически страхове...Това сякаш от ден на ден става все по-ясно!
цитирай
4. boyanov - Май, май... ;)
06.07.2009 10:53
Харланов, май прогнозите ти няма да се сбъднат :) Лошо е ако политическите страхове се превърнат в параноя.
цитирай
5. анонимен - "Имам една мечта"
31.10.2009 15:13
Хората да престанат да се страхуват,да се изказват
по-смело,защото най-добрата защита е атаката,
особено ако си с гръб опрян в стената.Някой беше казал,че няма по-страшно нещо от самия страх,а
когато те нападат(с оръжие или финансово)-или воюваш или се предаваш.Т.е.предаваш самия
себе си)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boyanov
Категория: Политика
Прочетен: 83561
Постинги: 15
Коментари: 93
Гласове: 181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930