Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2009 09:49 - Потресен и отвратен съм
Автор: boyanov Категория: Политика   
Прочетен: 4261 Коментари: 10 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Потресен съм и съм отвратен едновременно. Гледах клипа с убийството на 27-годишната Неда Ага Солтан от снайперист в Иран. Представяте ли си къв изрод може да е този, взел на мушка младо красиво момиче и да го застреля без да му трепне окото на улицата. А, представяте ли си какъв изрод трябва да е този, който е дал заповед  СНАЙПЕРИСТИ да стрелят по народа му? И се сещам за ухилената мутра на Путин когато пръв посрещна и се запрегръща с този "преизбран" президент на Иран. Страната ми може да е всякаква - бедна, крадлива, последна в Европа, но преди години един президент си отиде само защото беше подшушнал "По-добре да дойдат танковете". А, този "президент" заповядва снайперисти да стрелят по момичета. При това с одобрението на духовния водач!?!?!?!?
Това убийство на иранското момиче за пореден път ме убеждава, че въпреки трудностите за демокрацията си заслужава човек да се бори и трябва много да я пазим.
Не е далеч времето когато и у нас можеше да се случи това. И нашите управляваши тичаха в Москва да се целуват и прегръщат, докато пращаха танкове срещу демонстранти. Дано собствената ни леност и мързел не допусне това време да се върне.
Аз съм толерантен човек. Уважавам правото всеки народ да живее според разбиранията си и да вярва в релията си. Но... когато снайперисти убиват момичета... не мога безучастно да стоя и да мрънкам - това си е тяхна работа. Не мога да приема, че духовен водач на един народ ще подкрепя управление, даващо заповед "Огън" на снайперисти. Ама, че Свят!


Тагове:   Иран,   неда ага солтан,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mamkamu - +
23.06.2009 11:23
Съгласен съм с теб! Някой хора просто си мислят, че демокрацията е нещо готово, неизменно и че идва от самосебеси :)
цитирай
2. boyanov - . . . а други мислят, че вече дадена им ...
23.06.2009 11:31
...а други мислят, че вече дадена им е вечна и задължителна част от живота им :(
цитирай
3. sparhawk - много сте прав
23.06.2009 11:49
и аз уважавам правото на всеки да си живее с религията, но явно някои не уважават чуждото право. Бог да го прости момичето и да го прибере в свят, където няма да има такива "духовни" водачи...
цитирай
4. анонимен - Невежеството на народа е виновно за всичко
23.06.2009 14:01
Много ревете от тая москва,ама ще ви гледам саира и на вас.Чичо сам и задник няма да ви подаде на цункате,ама Амед може и повечко да ви предложи.Та се ограмотете първо и след това казвайте-хоп!
http://rutube.ru/tracks/2055136.html?v=c15c930ff475806abf6847dd7c7e68fc

цитирай
5. boyanov - офффф...
23.06.2009 14:35
Това ли бе, драги анонимнико те разгневи? Аз пък мислех, че у теб ще трепне нещо при вида на младо момиче, застреляно на улицата. Но какво ли пък да очаквам от сеирджия, лют фен на Москва.
цитирай
6. haralanov - Здравейте!
23.06.2009 19:06
Този със снайпера наистина ще да е бил изрод!
цитирай
7. анонимен - niki
25.06.2009 13:40
Господин Боянов, защо не се шокирате и потресете от смъртта на хилядите красиви момичета в Ирак и Афганистан изнасилени и убити от американски войници,това там е ежедневие, но само защото не го показват по cnn или fox(fixed) news означава ли, че не се случва наистина.Пълна загадка е за мен как може един зрял човек,като вас така лесно да позволява да бъде воден за носа от една или друга пропаганда!?!?
цитирай
8. boyanov - ?!?!
25.06.2009 15:34
Уважаеми Ники, насилствената смърт на невинни хора винаги ме шокира и потриса. Не знам защо сте останали с впечатление, че моя хуманизъм е избирателен?! От вашия пост оставам с впечатление, че по някакъв начин оправдавате случилото се с това момиче. Моята ценностна система не намира оправдание. По същия начин бих осъдил смърта на което и да било невинно същество, прибиращо се от урок по музика и застреляно хладнокръвно на улицата в родния си град. Ако имате какво да ни разкажете за Ирак - моля, ще ви прочета внимателно. Но тук става дума за Иран, избори за президент и смърта на едно невинно момиче. Честно казано не очаквах, че в тази ми чисто човешка тема ще се намери някой, който ще намери нещо спорно, но явно има. И накрая искам да ви поправя - смърта на Неда Ага Солтан не беше показана по CNN или FOX News, нито по Ал Джазира, а от най-масовата и безпристрастна медия - тази на хората в интернет. Любителските кадри стигнаха до нас, не благодарение на една или друга мастита информационна агенция, а от обикновените хора, като мен и Вас, за които голяма част от случващото се по света остава скрито, филтрирано и задкулисно. Нямаше нищо, напудрено, гримирано, фризирано и режисирано. Имаше една ужасна и нелепа смърт, следствие от някакъв вид фанатизъм. Това са фактите. Така, че срещу какво протестирате Вие? Срещу правото ми да нарека изрод, този който натисна спусъка и уби невинно момиче? Срещу разбиранията ми за добро и зло (защото това, което видях е зло в чиста форма) или...
Според мен по някаква причина Вашите човешки сетива са напълно притъпени и необективни. Не може да бъде друго, щом смятате, че съм се подал на пропаганда и съм се оставил да ме водят за носа? Извинете, но аз вярвам на очите си и на разбиранията ми за добро и зло.
цитирай
9. анонимен - niki
25.06.2009 19:48
Аз лично се просълзих когато го видях,но се ядосах от това как западните медии експлоатираха смъртта на момичето,само за да демонизират Иран и режима му.Събитията там са поредния опит на ЦРУ,Сорос и компания да спретнат поредната "цветна" революция,като тази в Украйна и Грузия,която и сам виждаш до къде докара тези страни и Иран ли да се даде без бой на западните корпорации и банкери и да заприлича на разорана нива.
цитирай
10. boyanov - до niki
26.06.2009 09:40
Западните медии този път реагираха едва след като събитието бе коментирано в целия свят от интернет потребителите. В огромната си част блогърите и участиците във форуми дадоха своята човешка оценка. Откъдето и да го погледнеш това е убийство, грозно, гадно, нечовешко убийство. Оттук нататък всеки има право да търси причините, довели до него. Едни ще обвиняват, ислямския фундаментализъм на аятоласите, други ЦРУ, МОСАД, САЩ, Израел, марсианците...
Разбира се можем да поговорим за политика, за разликите в държави като Саудитска Арабия и Иран, но (според мен) когато става дума за такова събитие, не трябва да има различна оценка, на базата на някаква "политическа целесъобразност".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boyanov
Категория: Политика
Прочетен: 83626
Постинги: 15
Коментари: 93
Гласове: 181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930